Milyen előnyei vannak a dió fogyasztásából?
Nem csak ízletes alapanyagot tartogat, hanem az egészségre is számos előnyös hatásai vannak a diónak. Érdemes napi szinten beiktatni, hiszen a dió fogyasztása napi szintű fogyasztásával, számos krónikus megbetegedés előzhető meg.
- Csökkenti a szívbetegségek kockázatát
- Mikrotápanyagai erősebbé teszik az immunrendszert
- Megszünteti a fizikai gyengeséget
- Vérszegénység ellenszere
- Elősegíti a csontnövekedést
- Csökkenti a köhögést
- Rengeteg antioxidánst tartalmaz
- Sok fehérjét tartalmaz
- Stresszoldó a sok magnéziumtartalma miatt
- Idegek védelme
- E vitamin tartalmának köszönhetően a bőr és a haj egészségesebbé válik,
- A nemi aktivitás is növelhető a diónak köszönhetően
- Magas antioxidáns tartalom: öregedés ellen
- Vitaminokban gazdag a dió: B1-, B2-, B6-, C-, és E-vitamint is tartalmaz,
- Ásványi anyagok is bőségesen megtalálhatóak benne: kalcium, kálium, magnézium, vas, réz, cink és mangán is.
- Az egészséges emésztés érdekében fogyasszuk a rostokban gazdag diót.
- Gazdag omega-3 zsírsavakban ami súlycsökkentő diétánkat segíti elő.
A dió felveszi a küzdelmet a szervezetben az úgynevezett oxidatív stresszel, mely az öregedést és számos betegséget von maga után. A dió magas antioxidáns tartalmának köszönhetően tehát a hosszú távú egészségmegőrzés érdekében is remek választás.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.