Jód 90 kapszula - IronMaxx®

Az IronMaxx® Jód jellemzői:

• Fontos szerepe van a pajzsmirigyhormon termelődésében

• Szabályozza az anyagcserét és a szervezet hőháztartását

• Különösen hatékony diéta során

• Véd a sugárzástól (UV, stb.)

Cikkszám: IM-JOD90 Kategória: , ,

2.922Ft

Készleten

IronMaxx® Jód
Egy ásványi anyag a megfelelő hormon háztartásér, anyagcseréért és keringésért, valamint véd a radioaktiv sugárzástól és támogatja a fogyókúra eredményességét.

Az IronMaxx® Jód jellemzői:

• Fontos szerepe van a pajzsmirigyhormon termelődésében

• Szabályozza az anyagcserét és a szervezet hőháztartását

• Különösen hatékony diéta során

• Véd a sugárzástól (UV, stb.)

Mi a jód?

Az emberi szervezetben a jód a pajzsmirigyhormon termelődése szempontjából alapvető elemnek számít. A szervezetbe jutott jódot pajzsmirigysejtek veszik fel, és egy, a sejtben képződött fehérjébe (tireoglobulin) építik be.

További lépések során –továbbra is fehérjéhez kötődve – 4, illetve 3 jódot tartalmazó molekulák alakulnak ki (kolloidok, ún. Jódozott-fehérjék). A pajzsmirigy hormon kiválasztása (szekréciója) során a fehérjéről lehasad a négy jódot tartalmazó molekula (tiroxin, T4 lesz), és kisebb mértékben a 3 jódot tartalmazó molekula (tiroxin, T3-lesz). Így szabályozzák az alapanyagcserét, a testhőmérsékletet és számos anyagcsere folyamatot. Távolabbról nézve befolyásolják a testi és a szellemi fejlődést, a sejtnövekedést, a test teljesítőképességét és a pszichét. A jód ásványi anyag a csontok megfelelő ütemű hossznövekedési folyamatához, és a hideghez való alkalmazkodáshoz is nélkülözhetetlen.

A radioaktív jódot a szervezet nem engedi felszívódni, így a radioaktív sugárzás kivédésében is szerepet játszhat a jód ásványi anyag. A pajzsmirigy hormont termelő sejteknek erős a jódaffinitása, jód megkötő képessége.

Felnőttben a jód ásványi anyaghiány és ezzel a csökkent pajzsmirigyműködés a szellemi és mozgási működések, az anyagcsere folyamatok lelassulására vezet és ez által elhízáshoz, s ezt a szövetközti fehérje és víz felszaporodása kíséri (mixödéma), illetve a pajzsmirigy megnagyobbodása (jódhiányos golyva).

Magyarország, mint jódhiányos terület.

Egy évtizednyi enyhe jódhiány következményei Németországban és az azt környező néhány országban az egészségügynek 2 milliárd eurós költséget okoznak. Noha az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Magyarországon a jódellátást lényegesen jobbnak értékeli, mégis enyhe jódhiány áll fenn (1. fokozat), amelyet hatékony prevenciós intézkedésekkel, vagyis megfelelő jódellátással, sok esetben el lehetne kerülni. Mivel az Eu-ban nincs egységes szabályozás a jódellátásra vonatkozóan és Magyarországon eddig még nem vezettek be országos jódellátást, ezért minden egyén saját maga felelős azért, hogy elegendő mennyiségben ellássa szervezetét ezzel az esszenciális nyomelemmel.

Adagolás:

A megfelelő hatás elérése érdekében fogyasszon napi 1 IronMaxx® Jód kapszulát étkezés közben.

Az IronMaxx® Jód kiszerelése: 90 kapszula

Az IronMaxx® Jód napi adagja: 1 kapszula

Tömeg 290 g
Méretek 60 × 60 × 110 mm

Összetétel

Összetevők listája:

Cellulóz, marhahús-zselatin (kapszula), csomósodásgátlók: (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), kálium-jodid.
Nyomokban szóját, tejet, glutént és tojást tartalmazhat.

Tápanyagösszetétel:

100 g-ban

1 Kapszulában

Energia

998 kJ / 243 kcal

4,1 kJ / 1,0 kcal

Zsír

1,7 g

< 0,1 g

ebből telített

1,7 g

< 0,1 g

Szénhidrát

4,6 g

< 0,1 g

ebből cukor

< 0,1 g

< 0,1 g

Fehérje

19,7 g

< 0,1 g

< 0,1 g

< 0,1 g

Jód     150 µg (100%*)

* NRV (az 1169/2011. Számú VO (EU) szerint) = a tápanyag referenciaértékeinek% -a

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.