Jód 90 kapszula - IronMaxx®

Egy ásványi anyag a megfelelő hormon háztartásér, anyagcseréért és keringésért, valamint véd a radioaktiv sugárzástól és támogatja a fogyókúra eredményességét.

Az IronMaxx® Jód jellemzői:

  • Fontos szerepe van a pajzsmirigyhormon termelődésében
  • Szabályozza az anyagcserét és a szervezet hőháztartását
  • Különösen hatékony diéta során
  • Véd a sugárzástól (UV, stb.)
Cikkszám: IM-JOD90 Kategória: ,

2.608Ft

Mi a jód?

Az emberi szervezetben a jód a pajzsmirigyhormon termelődése szempontjából alapvető elemnek számít. A szervezetbe jutott jódot pajzsmirigysejtek veszik fel, és egy, a sejtben képződött fehérjébe (tireoglobulin) építik be. További lépések során –továbbra is fehérjéhez kötődve – 4, illetve 3 jódot tartalmazó molekulák alakulnak ki (kolloidok, ún. Jódozott-fehérjék). A pajzsmirigy hormon kiválasztása (szekréciója) során a fehérjéről lehasad a négy jódot tartalmazó molekula (tiroxin, T4 lesz), és kisebb mértékben a 3 jódot tartalmazó molekula (tiroxin, T3-lesz). Így szabályozzák az alapanyagcserét, a testhőmérsékletet és számos anyagcsere folyamatot. Távolabbról nézve befolyásolják a testi és a szellemi fejlődést, a sejtnövekedést, a test teljesítőképességét és a pszichét. A jód ásványi anyag a csontok megfelelő ütemű hossznövekedési folyamatához, és a hideghez való alkalmazkodáshoz is nélkülözhetetlen.

A radioaktív jódot a szervezet nem engedi felszívódni, így a radioaktív sugárzás kivédésében is szerepet játszhat a jód ásványi anyag. A pajzsmirigy hormont termelő sejteknek erős a jódaffinitása, jód megkötő képessége.

Felnőttben a jód ásványi anyaghiány és ezzel a csökkent pajzsmirigyműködés a szellemi és mozgási működések, az anyagcsere folyamatok lelassulására vezet és ez által elhízáshoz, s ezt a szövetközti fehérje és víz felszaporodása kíséri (mixödéma), illetve a pajzsmirigy megnagyobbodása (jódhiányos golyva).

Németország, mint jódhiányos terület. Egy évtizednyi enyhe jódhiány következményei Németországban és az azt környező néhány országban az egészségügynek 2 milliárd eurós költséget okoznak. Noha az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Németországban a jódellátást lényegesen jobbnak értékeli, mégis enyhe jódhiány áll fenn (1. fokozat), amelyet hatékony prevenciós intézkedésekkel, vagyis megfelelő jódellátással, sok esetben el lehetne kerülni. Mivel az Eu-ban nincs egységes szabályozás a jódellátásra vonatkozóan és Németországban eddig még nem vezettek be országos jódellátást, ezért minden egyén saját maga felelős azért, hogy elegendő mennyiségben ellássa szervezetét ezzel az esszenciális nyomelemmel.

Adagolás:

A megfelelő hatás elérése érdekében fogyasszon napi 1 IronMaxx® Jód kapszulát étkezés közben.

Az IronMaxx® Jód kiszerelése: 90 kapszula

Az IronMaxx® Jód napi adagja: 1 kapszula

Tömeg290 g
Méretek60 × 60 × 110 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

error: