100% Casein Protein - IronMaxx®

Az IronMaxx® 100% Casein Protein  előnyei:

  • más fehérjékkel szemben magasabb (20,5%) glutamin tartalom
  • magasabb BCAA tartalom
  • laktóz szegény
  • alacsony szénhidrát- és zsírtartalom
  • a fehérjék elősegítik az izomtömeg-növelést, biztosítják az izomtömeg megtartását és gondoskodnak a csontok épségéről

10.816Ft25.548Ft

Kiürítés

IronMaxx® 100% Casein Protein

Az IronMaxx® 100% Casein Protein az ideális fehérjeforrás, ha a cél szervezetünk folyamatos proteinellátása.

Az IronMaxx® 100% Casein Protein olyan lassan felszívódó fehérjékből épül fel, amelyek hosszan tartó hatást biztosítanak. A hosszú felszívódási időnek köszönhetően a termék fogyasztása után kb. 30 perccel 8 órán keresztül állandó fehérjeforrás áll a szervezet rendelkezésére. Emiatt úgynevezett Ultra long Effektről beszélhetünk, azaz, a protein késleltetve és folyamatosan szívódik fel.

Ezt a késleltetett felszívódást a micelláris kazein gyomorban történő „megalvadása” okozza. Ez az alvadás (gélképződés) idézi elő a fehérje késleltetett lebontását: a jóllakottságért felelős hormon (kolesztokinin – CKK) termelődése fokozódik, az aminosavak lassabban jutnak be a véráramba és így hosszan tartó teltségérzetet okoz.

A micelláris kazein a tej természetes alkotórésze. A teljes tejből mikroszűréssel nyerhető ki, amely révén nagyrészt megszabadul a tejcukortól (laktóz) és a tejzsírtól. Az így kapott nyersanyag fehérjetartalma 80-83% és a kazein más formáival (pl.: kazeinátok) ellentétben nem denaturált. Mivel a micelláris kazein finoman szűrt, nem denaturált tejprotein, még tartalmazza a tejfehérje értékes bioaktív peptidjeit és minőségi aminosav-összetétellel rendelkezik.

Az 50%-os esszenciális aminosavtartalom (EAAs) mellett 20% elágazó láncú aminosav (BCAAs: L-leucin, L-izoleucin, L-valin), 20% glutamin és átlagosan 3,5% arginin található a termékben.

Az IronMaxx® 100% Casein Protein  előnyei:

  • más fehérjékkel szemben magasabb (20,5%) glutamin tartalom
  • magasabb BCAA tartalom
  • laktóz szegény
  • alacsony szénhidrát- és zsírtartalom
  • a fehérjék elősegítik az izomtömeg-növelést, biztosítják az izomtömeg megtartását és gondoskodnak a csontok épségéről

Az IronMaxx® 100% Casein Protein kiváló minősége és értéke folytán népszerű alkotóeleme sok fehérjepornak és étkezést helyettesítő táplálék kiegészítőnek.

Kutatások alapján a kazein a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:

• Katabolizmus (izomvesztés)

• Sebek/sérülések (műtétek, diéták)

A döntés, hogy mely napszakban és mely célra milyen fehérjét válasszunk, állandó problémát jelent a body building és a fitnesz területén tevékenykedő sportemberek számára.

Az IronMaxx® Micelláris Casein-Protein egy ideális fehérjeforrás, amely ellensúlyozza a katabolikus (lebontó) folyamatokat. A katabolizmus metabolikus folyamatokat jelent, melyek során az endogén elemek és anyagok lebomlanak (ilyen pl. az izomtömegből való leépülés vagy a sorvadás).

A tehéntej alvadásakor főként kazein keletkezik – gyakorlatilag így választódik el a kazein a tejsavótól. A kazein egy magas minőségű fehérje, melyet gyakran használnak különféle fehérjetartalmú és étkezést helyettesítő táplálék kiegészítőkben. Bár nem annyira jól ismert, mint a tejsavófehérje, a kazein kiemelkedő mennyiségben biztosítja a legfontosabb aminosavakat, melyekre testünknek szüksége van ahhoz, megőrizze a megszerzett izomtömeget, és hogy az izomzat építését is elősegítse. 20,5%-os glutamin tartalmával a kazein felülmúlja a többi népszerű fehérjeforrást, beleértve a tejsavót, a szóját és a tojásfehérjéket.

Az IronMaxx® 100% Casein-Protein lassan lebomló, antikatabolikus hatású fehérjéket (lebontást akadályozó) szállít, amelyek a szervezetet tartósan „építőanyaggal” látják el.

Az IronMaxx® Micelláris Casein-Protein hosszú lebontási idejének köszönhetően, a fehérje elfogyasztása után 30 perctől 8 óráig terjedő időintervallumban a szervezetnek egy állandó aminosav készlet áll rendelkezésére, amelyet az izomtömeg fenntartásához és regenerációjához használ fel. Ezt hívjuk ütemezett ultra-long effektusnak, amikor is a fehérje fokozatosan, ütemezetten szívódik fel.

Az IronMaxx® Micelláris Casein-Protein fokozatos felszívódása a kazeinnek a gyomorban történő „kvázi” alvadása által következik be. Ez az alvadás késleltetett fehérjehasadást, lassított felszívódást és tartós telítettségérzetet biztosít az által, hogy fokozza a telítettségérzetért felelős hormonok termelődését.

Szintén ennek köszönhető az, hogy az IronMaxx® 100% Casein-Protein diéta során étkezések helyett is alkalmazható, főként az (utolsó étkezés) éjszakai alvás előtt (úgynevezett Night-time fehérje), de kiválóan alkalmas hosszabb étkezési szünetek áthidalására is a szálkásítási szakaszban is.

Mivel pedig az összes fehérje közül a kazein rendelkezik a legmagasabb tirozin-triptofán aminosav aránnyal (majdnem 5:1 arány), ezért az egyik leginkább stimulálóbb is azok közül. Ez abból fakad, hogy a tirozint „pörgetős” aminosavnak tartják, mely fogyasztása után megnöveli az agy kémiai jeleit, így általános elégedettség-és teltségérzést okoz.

Az IronMaxx® Micelláris Casein-Protein a tej természetes alkotóeleme, melyet a tej mikroszűrése útján nyernek ki, miközben a tejet tejcukortól és zsíroktól nagymértékben mentesítik. Az így kinyert alapanyag fehérjetartalma 80-83% és más kazein formulákkal ellentétben – mint pl. a kazeinátok – adalékanyagoktól is mentes.

A technológia egy még magasabb minőségű kazein fehérjét is biztosíthat számunkra – ez a Micellar™ Casein. Azt hideg szűréssel nyerik ki a tejből a szokványos melegítéses eljárás helyett, enzimek egy csoportját használva egy nanoszűrésnek nevezett folyamaton keresztül, így biztosítva, hogy denaturálatlan maradjon (károsodásmentes fehérjemátrix) a kazein. Így, a fehérje szerkezete jobban megóvható, mint más eljárásokkal, így aztán további immun-erősítő és izomépítő hatásokat biztosít. A kazein eme „speciális” formája tehát a „végső” megoldás lehet amennyiben egyáltalán szavakkal ki lehet fejezni a fehérjék „hierarchiájában” elfoglalt helyét.

Tehát az IronMaxx® Micelláris Casein-Protein egy kíméletesen szűrt, adalékanyagoktól mentes tejprotein, mely nem csak hogy magas fehérjetartalommal bír, és tartalmazza a tejfehérjék összes bioaktív peptidjeit valamint értékes aminosav-összetételét, hanem az 50%-os esszenciális aminosav (EAA) tartalom mellett 20% elágazó láncú aminosavat (BCAA-k: L-leucin, L-izoleucin, L-valin), 20% glutamint, továbbá átlagon felüli, 3,5% arginint is tartalmaz.

A nagy mennyiségben előforduló BCAA-k és EAA-k, valamint a félesszenciális aminosavak (L-arginin és L-glutamin) a legfontosabb aminosavak az izomzat fehérjeszintézisében (izomtömegnövelés) és az izomtömeg megtartásában. A magas glutamin aránynak és a bioaktív tej peptideknek köszönhetően immunerősítő, anyagcserét elősegítő, antimikrobiális és fájdalomcsillapító hatású, így hatékonyabb regenerációt tesz lehetővé.

A legújabb kutatások alapján ez a fantasztikus fehérje nem csupán ellátja testünket az intenzív edzés során az izomtömeg megőrzéséhez szükséges aminosavakkal, hanem bizonyítékok támasztják alá, hogy az izomtömeg növelésében is segítségünkre lehet.

Az IronMaxx® 100% Casein Protein adagolás:

A kívánt eredmény elérése érdekében fogyasszon napi 2,5 púpozott evőkanál (25g) IronMaxx® Micelláris Casein-Protein port 250 ml vízben vagy hideg zsírszegény (1,5% zsírtartalom) tejben elkeverve reggel éhgyomorra, edzések után, illetve lefekvés előtt. Igény szerint akár napi 4 adag is fogyasztható.

Az IronMaxx® 100% Casein Protein Ízesítése: ízesítés mentes, cseresznye-joghurt, csokpládé, eper, földimogyoró-karamell, kekszkrém, narancs-passion fruit, vanilia

Az IronMaxx® 100% Casein Protein Kiszerelése: 2000g, 750g

Tömeg N/A
Méretek N/A
Kiszerelés

750g, 2000g

Ízesítés

ízesítés mentes, cseresznye-joghurt, eper, földimogyoró-karamell, kekszkrém, narancs-passion fruit, vanilia, banán

Összetétel

Összetevők listája:

Tejfehérje koncentrátum (95%), aroma, sűrítőanyag (xantángumi), édesítőszer (szukralóz, szteviol-glikozidok), ételszínezék (béta-karotin).

Tápanyagértékek
100 g-ban
25 g-ban
Energia = Kalória
1520kJ / 360 Kcal
380 kJ / 90 Kcal
Fehérje
81 g
20,3 g
Szénhidrát
5,8 g
1,5 g
Zsír
1,2 g
0,3 g
ballasztanyag
0,0 g
0,0 g
Nátrium
0,2 g
0,1 g
L-Arginin
2997 mg
L-Glutamin
15876 mg
L-Leucin (BCAA)
7452 mg
L-Izo Leucin (BCAA)
3807 mg
L-Valin (BCAA)
4698 mg
Esszenciális aminosavak
100g
Izo Leucin (BCAA)
4700 mg
Leucin (BCAA)
9200 mg
Lizin
7600 mg
Valin (BCAA)
5800 mg
Fenilalanin
4200 mg
Treonin
4200 mg
Metionin
2700 mg
Triptofán
1700 mg
Szemi /Félesszenciális aminosavak
100g
Hisztidin
4500 mg
Cisztein
600 mg
Egyéb aminosavak
100g
Glutamin
19600 mg
Aszparaginsav
7300 mg
Arginin
3700 mg
Prolin
9200 mg
Szerin
5200 mg
Alanin
3100 mg
Glicin
1800 mg
Tirozin
4900 mg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.