Box Bandázs Vászon 3 m 100% pamut BB-300 - Respect Fight

HASZNÁLJ EDZÉSEIDHEZ RESPECT BOX BANDÁZST A KÉZFEJED, A CSUKLÓD ÉS A KESZTYŰD VÉDELMÉRE. 3 MÉTER HOSSZÚ, JÓ NEDVSZÍVÓ KÉPESSÉGŰ 100% PAMUT ANYAGBÓL KÉSZÜL.

1.190Ft

Box bandázs vászon (BB-300-P/F) – Respect Fight 100% pamut:  5 cm széles, 300 cm hosszú, piros és fekete színben.

Maga a bandázs, más néven fásli vagy kézifásli, egy 3 m hosszú, kb 5 cm széles szalag, amelynek a végen hurok található a hüvelykujj behelyezésére. Lényeges, hogy milyen anyagból van a bandázs. Profi bokszolóknál például engedélyezett, hogy csak vászon ragasztószalagból készítsék el, de leggyakrabban rugalmas (gumis) bandázzsolás használatos.

A bandázzsolás célja, az ütésre használt kéz védelme. Lényege, hogy a kézre tekert erős anyag megtámassza a csuklót, a kéztőcsontokat, valamint a hüvelykujjat. Ezek a csontok és ízületek kitartó gyakorlással megedzhetők, ám ilyenkor egyúttal amortizálódhatnak is.

A kéz védelme mellett egyéb előnye is van, ha bandázst használsz. A box-kesztyűbe beleizzad az ember keze, amit a bandázs használatánál a fásli magába szív, így a box kesztyű élettartama meghosszabbodik (a bandázst egyszerűen ki lehet mosni). Ily módon a bőr esetleges megbetegedése is nagyobb eséllyel megelőzhető.

Az ókorban durva anyagokkal, kötelekkel, bőrszíjakkal tekerték be öklüket a harcosok, ám akkor még az ellenfélben való minél nagyobb károkozáson volt a hangsúly. Ennek érdekében a betekert öklöket nem ritkán előbb ragacsos anyagba, majd üvegszilánkok, fémforgács közé mártották. Később a komoly és gyakori kéz- és csuklósérülések kivédése került előtérbe, amelynek egyik módja a kézcsontok kötés általi rögzítése.

Manapság számos bandázzsolási módszer létezik, amely küzdőstílusonként, de földrajzi elhelyezkedés szerint is változik.

Az ujjak közé való bandázzsolás valamivel ritkább, de a profi versenyzők kizárólag ezt a módszert használják. Amatőr rendezvényeken nem engedélyezik az ujjak közötti leragasztást és még a bandázs szélességét és maximális hosszát is meghatározzák.

Komoly szerepe van a tenyérben az ujjak alatt keresztben futó anyagnak, mert a bokszoló ezt markolja meg. Ha nincs mit megmarkolnia, az ujjak sem kapnak elég támasztást, és így egy erős ütésnél könnyen eltörhetnek az ujjak.

A kezdő sportoló számára kezdetben a merev bandázs javasolt, mert azt könnyebb feltekerni, illetve ennek a legjobb a nedvszívó képessége. A nagyobb védelem miatt ajánlott a hosszabb (3 méter) bandázs vásárlása. Érdemes észben tartani azt is, hogy a bandázs használata nem helyettesíti a csukló kellő bemelegítését.

Tömeg 180 g
Méretek 300 × 50 × 2 mm
Szín

piros, fekete

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.