Fogvédő két komponensű FV-200 - Respect

  • külső: rugalmas gumi váz
  • belső: két komponenses rugalmas massza

Akkor kényelmes a fogvédő, ha formája követi a fogsorét és minél nagyobb felületen felfekszik. Így tud a külső erőhatás a legnagyobb felületen eloszlani.  A kétkomponenses massza 100%-os illeszkedést biztosít. Minden ívet, hajlatot követ és kitölt a védőburokban. Lágyabb anyagának köszönhetően nagyon kényelmes.

Cikkszám: RP-FOGV-2KOM-FV-200 Kategória: , , ,

3.990Ft

Elérhetőség: 2 db készleten (előrendelhető)

Két komponensű fogvédő (FV-200) Abszolút a mi fogunkra illeszkedő, kényelnmes viseletű fogvédő.
A fogvédő gyakorlatilag majd minden küzdősport elengedhetetlen kelléke. Hacsak nem akarjuk életünk hátralevő részét foghíjasan tölteni, vagy állandóan fogorvosunk bankszámláját gyarapítani, akkor a fogvédő használata mindenképpen elengedhetetlen. Az eszköz nevéből adódóan fogsorunkat hivatott védelmezni az ütések, rúgások, összefejelések, szájbakönyökölések…stb…elől. A fogvédő elterjedtebb fajtája csak a felső fogsorra illeszthető ( ebben könnyebben lehet levegőhöz jutni, és ez is védelmezi valamelyest az alsó állkapcsot.), míg két soros változata a nehéz levegővétel miatt kevésbé népszerű.

Anyaga:
Két változatuk létezik. Kezdőknek a melegvizes változatot ajánljuk, mert ennek a fajtának az elkészítése valamivel egyszerűbb és olcsóbb az árfekvése. Ennek ellenére a meleg vizes fogvédő is igen stabil és ma már több változata is létezik, (pl: van olyan aminek zselés a belső része vagy dupla fala van.) Ez a fajta egy egyszerű műanyag vázból áll, amit forró vízben (mint egy lágy tojást) kifőzünk, majd hideg vizes öblítés után a fogunkra helyezzük.

Versenyzőknek  egy professzionálisabb kivitelezésű típust ajánlunk az un.kétkomponensű fogvédőt. Ez valójában három komponensből tevődik össze, egy műanyag vázból, szilikon anyagból és egy folyadékból, amiket összekeverve, igen stabil, fogunkra abszolút passzoló védőfelszerelést készíthetünk.

Mérete:
A fogvédőket gyermek és felnőtt méretben lehet megvásárolni. (Jr,Sr). Mivel ezek a védőfelszerelések, alapsablonban kaphatóak, kifőzéssel vagy kikeveréssel, otthon igazíthatók tetszés szerint, így a megvételnél elsősorban szájunk és fogazatunk méretére érdemes odafigyelni. (Kis száj: jr fogvédő, felnőtt száj: sr fogvédő).

Tisztítás:
A fogvédőt használat után egyszerűen a csap alá tesszük és melegvízzel jól megmossuk, hogy a baktériumokat eltávolítsuk belőle. (Ha van rá mód minden használat után mossuk!)

A termék leírása és használati útmutatója.
Távolítsuk el a fóliát a műanyag tégelyről. Az összes folyadékot adjuk hozzá a tégelyben lévő porhoz. Keverjük kb. 20 másodpercig. Ebből egy masszát kapunk.

A masszát merjük a kanállal a fogvédő formába, amely formát teljesen tele kell tölteni a masszával. Hagyjuk pihenni legalább 2 percig. A massza akkor kész a formázásra, ha a
tetejét megérintve az ujjlenyomat még meglátszik a felületen.

Helyezzük a megtöltött fogvédő sablont a fogakra, hogy a felső fogsor a vájat közepébe kerüljön. Ezt lassan, óvatosan végezzük el, amikor a fogvédő helyzete megfelelő, nyomjuk fel a hátsó fogakra, majd az első fogakra. Lassan, óvatosan zárjuk össze az alsó és a felső fogsort, de ne harapjuk túl erősen!

A fogvédőt tartsuk így 5 percig, amíg a massza megköt, majd vegyük ki és öblítsük le vízzel.

Az esetlegesen kifolyt anyagot a fogvédő széleiről egy éles késsel le kell vágni.

A Respect-től

Fontos higiéniai szempontból, hogy a fogvédőt a tokjába tároljuk.

Tömeg 300 g
Méretek 150 × 110 × 30 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.