IronMaxx® 100% Casein Protein
Az IronMaxx® 100% Casein Protein az ideális fehérjeforrás, ha a cél szervezetünk folyamatos protein ellátása.
Az IronMaxx® 100% Casein Protein olyan lassan felszívódó fehérjékből épül fel, amelyek hosszan tartó hatást biztosítanak. A hosszú felszívódási időnek köszönhetően a termék fogyasztása után kb. 30 perccel 8 órán keresztül állandó fehérjeforrás áll a szervezet rendelkezésére. Emiatt úgynevezett Ultra Long Effektről beszélhetünk, azaz, a protein késleltetve és folyamatosan szívódik fel.
Ezt a késleltetett felszívódást a micelláris kazein gyomorban történő „megalvadása” okozza. Ez az alvadás (gélképződés) idézi elő a fehérje késleltetett lebontását: a jóllakottságért felelős hormon (kolesztokinin – CKK) termelődése fokozódik, az aminosavak lassabban jutnak be a véráramba és így hosszan tartó teltségérzetet okoz.
A micelláris kazein a tej természetes alkotórésze. A teljes tejből mikroszűréssel nyerhető ki, amely révén nagyrészt megszabadul a tejcukortól (laktóz) és a tejzsírtól. Az így kapott nyersanyag fehérjetartalma 80-83% és a kazein más formáival (pl.: kazeinátok) ellentétben nem denaturált. Mivel a micelláris kazein finoman szűrt, nem denaturált tejprotein, még tartalmazza a tejfehérje értékes bioaktív peptidjeit és minőségi aminosav-összetétellel rendelkezik.
Az 50%-os esszenciális aminosavtartalom (EAAs) mellett 20% elágazó láncú aminosav (BCAAs: L-leucin, L-izoleucin, L-valin), 20% glutamin és átlagosan 3,5% arginin található a termékben.
Az IronMaxx® 100% Casein Protein előnyei:
- más fehérjékkel szemben magasabb (20,5%) glutamin tartalom
- magasabb BCAA tartalom
- laktóz szegény
- alacsony szénhidrát- és zsírtartalom
- a fehérjék elősegítik az izomtömeg-növelést, biztosítják az izomtömeg megtartását és gondoskodnak a csontok épségéről
Az IronMaxx® 100% Casein Protein kiváló minősége és értéke folytán népszerű alkotóeleme sok fehérjepornak és étkezést helyettesítő táplálék kiegészítőnek.
Kutatások alapján a kazein a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:
• Katabolizmus (izomvesztés)
• Sebek/sérülések (műtétek, diéták)
A döntés, hogy mely napszakban és mely célra milyen fehérjét válasszunk, állandó problémát jelent a body building és a fitness területén tevékenykedő sportemberek számára.
Az IronMaxx® Micelláris Casein-Protein egy ideális fehérjeforrás, amely ellensúlyozza a katabolikus (lebontó) folyamatokat. A katabolizmus metabolikus folyamatokat jelent, melyek során az endogén elemek és anyagok lebomlanak (ilyen pl. az izomtömegből való leépülés vagy a sorvadás).
A tehéntej alvadásakor főként kazein keletkezik – gyakorlatilag így választódik el a kazein a tejsavótól. A kazein egy magas minőségű fehérje, melyet gyakran használnak különféle fehérjetartalmú és étkezést helyettesítő táplálék kiegészítőkben. Bár nem annyira jól ismert, mint a tejsavófehérje, a kazein kiemelkedő mennyiségben biztosítja a legfontosabb aminosavakat, melyekre testünknek szüksége van ahhoz, hogy megőrizze a megszerzett izomtömeget, és hogy az izomzat építését is elősegítse. 20,5%-os glutamin tartalmával a kazein felülmúlja a többi népszerű fehérjeforrást, beleértve a tejsavót, a szóját és a tojásfehérjéket.
Az IronMaxx® 100% Casein-Protein lassan lebomló, antikatabolikus hatású fehérjéket (lebontást akadályozó) szállít, amelyek a szervezetet tartósan „építőanyaggal” látják el.
Az IronMaxx® Micelláris Casein-Protein hosszú lebontási idejének köszönhetően, a fehérje elfogyasztása után 30 perctől 8 óráig terjedő időintervallumban a szervezetnek egy állandó aminosav készlet áll rendelkezésére, amelyet az izomtömeg fenntartásához és regenerációjához használ fel. Ezt hívjuk ütemezett ultra-long effektusnak, amikor is a fehérje fokozatosan, ütemezetten szívódik fel.
Az IronMaxx® Micelláris Casein-Protein fokozatos felszívódása a kazeinnek a gyomorban történő „kvázi” alvadása által következik be. Ez az alvadás késleltetett fehérjehasadást, lassított felszívódást és tartós telítettségérzetet biztosít az által, hogy fokozza a telítettségérzetért felelős hormonok termelődését.
Szintén ennek köszönhető az, hogy az IronMaxx® 100% Casein-Protein diéta során étkezések helyett is alkalmazható, főként az (utolsó étkezés) éjszakai alvás előtt (úgynevezett Night-time fehérje), de kiválóan alkalmas hosszabb étkezési szünetek áthidalására is a szálkásítási szakaszban is.
Mivel pedig az összes fehérje közül a kazein rendelkezik a legmagasabb tirozin-triptofán aminosav aránnyal (majdnem 5:1 arány), ezért az egyik leginkább stimulálóbb is azok közül. Ez abból fakad, hogy a tirozint „pörgetős” aminosavnak tartják, mely fogyasztása után megnöveli az agy kémiai jeleit, így általános elégedettség-és teltségérzést okoz.
Az IronMaxx® Micelláris Casein-Protein a tej természetes alkotóeleme, melyet a tej mikroszűrése útján nyernek ki, miközben a tejet tejcukortól és zsíroktól nagymértékben mentesítik. Az így kinyert alapanyag fehérjetartalma 80-83% és más kazein formulákkal ellentétben – mint pl. a kazeinátok – adalékanyagoktól is mentes.
A technológia egy még magasabb minőségű kazein fehérjét is biztosíthat számunkra – ez a Micellar™ Casein. Azt hideg szűréssel nyerik ki a tejből a szokványos melegítéses eljárás helyett, enzimek egy csoportját használva egy nanoszűrésnek nevezett folyamaton keresztül, így biztosítva, hogy denaturálatlan maradjon (károsodásmentes fehérjemátrix) a kazein. Így, a fehérje szerkezete jobban megóvható, mint más eljárásokkal, így aztán további immun-erősítő és izomépítő hatásokat biztosít. A kazein eme „speciális” formája tehát a „végső” megoldás lehet amennyiben egyáltalán szavakkal ki lehet fejezni a fehérjék „hierarchiájában” elfoglalt helyét.
Tehát az IronMaxx® Micelláris Casein-Protein egy kíméletesen szűrt, adalékanyagoktól mentes tejprotein, mely nem csak hogy magas fehérjetartalommal bír, és tartalmazza a tejfehérjék összes bioaktív peptidjeit valamint értékes aminosav-összetételét, hanem az 50%-os esszenciális aminosav (EAA) tartalom mellett 20% elágazó láncú aminosavat (BCAA-k: L-leucin, L-izoleucin, L-valin), 20% glutamint, továbbá átlagon felüli, 3,5% arginint is tartalmaz.
A nagy mennyiségben előforduló BCAA-k és EAA-k, valamint a félesszenciális aminosavak (L-arginin és L-glutamin) a legfontosabb aminosavak az izomzat fehérjeszintézisében (izomtömegnövelés) és az izomtömeg megtartásában. A magas glutamin aránynak és a bioaktív tej peptideknek köszönhetően immunerősítő, anyagcserét elősegítő, antimikrobiális és fájdalomcsillapító hatású, így hatékonyabb regenerációt tesz lehetővé.
A legújabb kutatások alapján ez a fantasztikus fehérje nem csupán ellátja testünket az intenzív edzés során az izomtömeg megőrzéséhez szükséges aminosavakkal, hanem bizonyítékok támasztják alá, hogy az izomtömeg növelésében is segítségünkre lehet.
Az IronMaxx® 100% Casein Protein adagolás:
A kívánt eredmény elérése érdekében fogyasszon napi 2,5 púpozott evőkanál (25g) IronMaxx® Micelláris Casein-Protein port 250 ml vízben vagy hideg zsírszegény (1,5% zsírtartalom) tejben elkeverve reggel éhgyomorra, edzések után, illetve lefekvés előtt. Igény szerint akár napi 4 adag is fogyasztható.
Az IronMaxx® 100% Casein Protein Ízesítése: ízesítés mentes, cseresznye-joghurt, csokoládé, eper, földimogyoró-karamell, keksz krém, narancs-passion fruit, vanília
Az IronMaxx® 100% Casein Protein Kiszerelése: 2000g, 750g, 400g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.